luni, 29 august 2011

Pescuit la chefal in Marea Neagra

Chefalul
Nu m-am putut abtine sa nu zabovesc putin timp in preajma unor localnici din Constanta,cu ocazia deplasarii mele in concediu,pe litoral. Acestia,pensionari fiind a devenit o obisnuinta zilnica pescuitul in Marea Neagra. Printre speciile ce se pot prinde sunt: guvid, chefal, laban, stavrid,etc. Sa ramanem la chefal.Chefalul este un peste de culoare alba, cu solzi argintii, zvelt,fusiform,foarte energic,si se hraneste cu mici vietuitoare si moluste. In general chefalul umbla in bancuri.Se poate pescui tot timpul anului ,dar cele mai bune rezultate fiind inregistrate in lunile august-septembrie,si cu predilectie in orele diminetii.Montura fiind deosebit de simpla, un carlig de 4-5 un plumb de 50 g,iar pe carlig de obicei se pune rama de mare,dupa care se lanseaza,asteptand vibrarea batului,care inseamna ca ai peste in carlig. Rama de mare (foto jos) bineanteles e scoasa din nisip din mare in zona cu apa mai mica.De obicei localnicii pescuiesc chefalul in zona digurilor de stabilopozi. Chefalul este foarte apreciat de localnici (si nu numai),datorita gustului deosebit a-l carnii.

Un comentariu:

  1. de ce nu ai incercat si cu o oscilanta nichelata sau cu o rotativa argintata?posibil sa fii avut rezultate mai buna.

    RăspundețiȘtergere