miercuri, 10 noiembrie 2010

Momeli

Momeli de natura animala prelucrate

Nr.
Denumire
Mod de folosire
Preferat de:
1.
Branza topita
Cuburi din branza si cocoloase
din paste cu branza.
2.
Cascaval moale
Cuburi mici cu latura de cca.
1 cm.
3.
Ou fiert si tocat
Cocoloase dintr-un amestec de
branza cu mamaliga sau
paine umeda.
Aproape toti pestii din
apele dulci.
4.
Svaitel ras
Cocoloase din svaitel ras cu
mamaliga sau paine umeda.


   Momeli din animale moarte,
folosite in ape dulci
Nr.
Denumire
Mod de folosire
Preferat de:
 1.
Bucati de pestisori
Bucati tari din coada, spinare,
cap, la dimensiuni potrivite
pestelui urmarit.
 2.
Carne din picioare
de broasca
Se taie si se jupoaie picioarele.
Se teie carnea in bucati mici.
 3.
Carne de rac
Se soate carnea din coada si
clesti.
Se folosesc bucati crude.
 4.
Carne de scoica de
apa dulce
Se folosesc bucati din picior
taiate la dimensiunea potrivita.
 5.
Ficat alterat
Se taie cuburi mici.
 6.
Intestine de gaina,
rata, gasca
Se taie bucati de 3-5 cm si se
agata in ancore. Nu se golesc
de continut!
 7.
Intestine de stiuca
Se taie bucati crude de 15-16
cm si se agata in ancure.
 8.
Sange de pasare
Se amesteca sangele cu putina
vata rasfirata. Dupa inchegare
se taie in cuburi mici.
 9.
Slanina de porc
Cruda sau putin fripta sa taie
in cuburi mici.
Felioare de slanina pot inlocui
viermusii.
10.
Splina si ficat
proaspete de vita
Se taie bucati crude la
dimensiunea dorita.


Momeli naturale, vegetale.
Nr.
Denumire
Mod de folosire
Preferat de:
 1.
Cartof
Cuburi de cartof fiert pentru a
se inmuia putin.
Babusca, platica,crap,
oblete,lin, scobar

 2.
Faina de grau
Se foloseste in obtinerea unor
paste si a mamaligii.
 3.
Fructe (cirese,
visine, coacaze,
zmeura, dude,
prune, caise,
struguri)
Se folosesc cele bine coapte,
moi.
 4.
Grau
1-3 boabe fierte, nepleznite, in
carlig.
 5.
Gris
Se foloseste in amestec la
prepararea unor paste.
 6.
Mazare verde
1-2 boabe fierte sau din
conserva, in carlig.
 7.
Mazare uscata
1-2 boabe fierte pana se
inmoaie, in carlig.
 8.
Malai
Se foloseste pentru botinerea
mamaligii sau a diferitelor
paste.
 9.
Ovaz decorticat
2-3 seminte fierte (5-6 ore) pe
carlig.
10.
Porumb uscat
1-2 boabe fierte (5-6 ore) in
carlig.
11.
Porumb verde (in
lapt, de preferat
porumbul zaharat)
1-3 boabe moi (proaspete sau
din conserva) in carlig.
Stiuletele de porumb se poate
pastra foarte bine in congelator.